BORZNI PODATKI PRODUKTI IN STORITVE ZA IZDAJATELJE BORZNI ČLANI O BORZI
Ljubljanska borza d.d.
Predstavitev borze
Katalog informacij javnega značaja
Pravila in drugi akti
Mednarodno delovanje
Za medije
Uporabne povezave
Strategija slovenskega trga kapitala
HITRE POVEZAVE
Tečajnica
Arhiv tečajev
Seznam borznih članov
Seznam vrednostnih papirjev
Indeksi LJSE
Statistična poročila
Za medije
SEOnet
INFO HRAMBA
Osnovna stran > Predstavitev borze
Mednarodno delovanje

Ljubljanska borza je februarja 2016 zaprosila za članstvo in decembra 2016 tudi postala uradna članica v SEE Linku.

SEE Link je projekt Bolgarske, Makedonske in Zagrebške borze, katerega cilj je postaviti regionalno infrastrukturo za trgovanje z vrednostnimi papirji, ki so vključeni na teh treh borzah. Projekt podpira Evropska banka za rekonstrukcijo in razvoj (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD).

Ideja te čezmejne iniciative je integracija regijskih delniških trgov brez potrebe po združitvi ali korporacijski integraciji. Tehnologija bo omogočila sodelujočim borzam, da ostanejo neodvisne, hkrati pa se dopolnjujejo in omogočajo svojim vlagateljem lažji in učinkovitejši dostop do sodelujočih trgov s pomočjo lokalnih borznih trgovalcev.

Evropsko združenje borz (FESE) in Svetovno združenje borz (WFE)

Ljubljanska borza in slovenski trg kapitala izpolnjujeta visoke standarde, ki jih zahtevajo razviti finančni trgi. Oktobra 1997 je postala petdeseta polnopravna članica Svetovnega združenja borz vrednostnih papirjev - WFE. Junija 1999 pa je bila, poleg varšavske in budimpeštanske borze, sprejeta v pridruženo članstvo Evropskega združenja borz - FESE. Polnopravna članica Evropskega združenja borz je postala 1. junija 2004, skupaj z drugimi borzami iz držav, ki so postale članice EU. 

Med letoma 2009 - 2015, ko je bila Ljubljanska borza članica skupine CEESEG, je bila v omenjenih združenjih zastopana preko skupine.

 
Sodelovanje z borzami na območju JV Evrope

Ljubljanska borza ima vzpostavljeno sodelovanje tudi z borzami JV Evrope.

Ljubljanska borza z borzami na območju JV Evrope sodeluje na področju organizacije promocij najboljših izdajateljev posameznih borz. Namen regijskih konference za vlagatelje je promocija regijskih izdajatlejev in njihovih trgov kapitala ter utrditev odnosov med mednarodnimi vlagatelji in izdajatelji.

Domov Kontakt Kazalo English
Iskanje:

po
PODATKI

SBITOP NA DAN 29.10.2020
Vrednost Absolutna sprememba Relativna sprememba
790,56 -11,340 -1,41

ADRPR NA DAN 29.10.2020
Vrednost Absolutna sprememba Relativna sprememba
942,16 -12,090 -1,27