BORZNI PODATKI PRODUKTI IN STORITVE ZA IZDAJATELJE BORZNI ČLANI O BORZI
Ljubljanska borza d.d.
Struktura trga in produkti
Trgovanje
Podatkovne storitve
Indeksi
Za člane
Za izdajatelje
SEOnet
INFO HRAMBA
Dogodki in seminarji
Nagrade
Publikacije
Pogosta vprašanja
Slovar borznih izrazov
Ceniki
HITRE POVEZAVE
Tečajnica
Arhiv tečajev
Seznam borznih članov
Seznam vrednostnih papirjev
Indeksi LJSE
Statistična poročila
Za medije
SEOnet
INFO HRAMBA
Osnovna stran > Struktura trga in produkti
Okrogla miza: 'Predstavitev platforme Funderbeam SEE – nov način financiranja start up podjetij'

Ljubljanska borza bo 21. marca ob 11. uri organizirala okroglo mizo z naslovom ''Predstavitev platforme Funderbeam SEE – nov način financiranja start up podjetij''.

Platforma Funderbeam je uveljavljena v številnih evropskih državah, pred kratkim pa se je uveljavila tudi na hrvaškem trgu. Zaradi velikega števila start up podjetij v Sloveniji se je Ljubljanska borza odločila, da platformo Funderbeam SEE razširi tudi v Slovenijo in s tem omogoči številnim mladim podjetjem s potencialom možnost pridobitve kapitala za njihov uspešen razvoj in poslovanje. Funderbeam SEE želi mladim podjetjem v zgodnji fazi omogočiti dostop do prepotrebnega kapitala skozi skupno financiranje. Želimo si, da so start up podjetja usposobljena za delo v okolju v katerem so nastala in da postanejo glavna gonilna sila gospodarstva v desetletjih, ki prihajajo. S tem inovativnim modelom zbiranja kapitala bomo podprli razvoj njihovih poslovnih idej in omogočili profesionalnim vlagateljem, da sodelujejo in investirajo v podjetja v katerih uspeh verjamejo.

Funderbeam je platforma množičnega financiranja za podjetja v razvoju, s katerimi lahko vlagatelji takoj po inicialni fazi trgujejo s svojimi deleži. V prvi fazi bo platforma Funderbeam dostopna podjetjem iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, kasneje pa se pričakuje širitev tudi na celotno regijo. Že od samega začetka bodo imeli dostop do podjetij tudi investitorji iz celotnega sveta.

Ob razširitvi platforme na slovenski trg bo glavna gostja okrogle mize generalna direktorica Funderbeama, ga. Kaidi Ruusalepp iz Estonije. Ga. Ruusalepp s svojimi večletnimi izkušnjami poudarja, da je Funderbeam posrednik v združevanju kapitala in start up podjetij. S svojim delovanjem Funderbeam ruši meje in na enostaven način omogoča pridobitev kapitala številnim nadobudnim podjetjem, ki na začetku nimajo veliko možnosti za pridobitev zadostnega kapitala za razširitev delovanja in uresničitev svojih podjetniških sanj.

Tako nam je v največje veselje napovedati okroglo mizo, na kateri se bomo dotaknili vseh področij širitve platforme Funderbeam SEE v Sloveniji in kaj bo ta start up podjetjem in investitorjem, ki bodo vanj vključene, doprinesel.

Več informacij glede platforme Funderbeam je dostopnih v dokumentu: Q&A

Program dogodka:

11.00 – 12.00

Okrogla miza ''Predstavitev platforme Funderbeam SEE – nov način financiranja start   
up podjetij''

Sodelujoči:

  • ga. Kaidi Ruusalepp, CEO, Funderbeam,
  • g. Bićanić Damir, direktor, Funderbeam SEE
  • g. Aleš Pustovrh, programski direktor ABC pospeševalnika
  • g. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka
  • mag. Aleš Ipavec, Ljubljanska borza, d.d.


Okroglo mizo bo vodil: g. Karel Lipnik, Finance

12.00 – 13.00 Druženje ob prigrizku


Prijave na dogodek sprejemamo do 17. marca 2017, preko elektronskega naslova: ajda.novak@ljse.si ali telefonske številke 01 471 02 11.

Okrogla miza bo potekala v angleščini.